EnfaGroep BV
Aanmelden

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

  
contact | sitemap | print
U bevindt zich hier: Tips \ CO2 neutraal
Envirelope

Persbericht

Enfa Groep BV presenteert de eerste CO2-neutrale envelop.  Na de succesvolle introductie van de FSC gecertificeerde enveloppencollectie Hermes in het najaar van 2008, brengt enveloppenfabrikant Enfa wederom een klimaatvriendelijk product op de Nederlandse markt: de CO2-neutrale Envirelope. Een waardevolle aanwinst voor Enfa zelf, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen als beleidsuitgangspunt heeft geformuleerd, én voor haar afnemers die op hun beurt ook maatschappelijk verantwoord willen ondernemen.

Certificaat van ClimatePartner
In januari 2009 heeft het instituut ClimatePartner het Mayer Kuvert netwerk, waar Enfa Groep BV deel van uitmaakt, een certificaat uitgereikt dat hen in staat stelt de CO2-neutrale enveloppen te produceren. Binnen de groep zijn ingrijpende maatregelen getroffen om de CO2-uitstoot bij de productie tot een minimum te beperken. Dankzij de aankoop van emissie-terugdringende certificaten wordt de resterende CO2-uitstoot gecompenseerd; met de opbrengst van deze certificaten wordt de ontwikkeling van duurzame energiebronnen gefinancierd, dit zijn bijvoorbeeld windkrachtcentrales en windenergieparken.

Envirelope: kwaliteitsproduct met respect voor het milieu
De Envirelope wordt vervaardigd uit Impact, een CO2 neutrale witte papiersoort die bestaat uit 100% gerecyclede papiervezels. Enfa Groep BV heeft, als onderdeel van het Mayer Kuvert netwerk, het exclusieve recht op deze kwalitatief hoogwaardige witte papiersoort die wordt geproduceerd door de Oostenrijkse fabriek Lenzing.
Ook is het venstermateriaal van de Envirelope gemaakt van organische materialen, en dus volledig recyclebaar, evenals de wateroplosbare lijm. Zelfs de inkt die gebruikt wordt voor de binnendruk is milieuvriendelijk. In nauwe samenwerking met de inktleverancier is de EcoRecyColor ontwikkeld. Deze inkt kan losgeweekt worden van de papiervezels, zodat de Envirelope volledig recyclebaar is als wit papier. Een hele vooruitgang in vergelijking met het grijze kringlooppapier dat we nu kennen.

“Wij zijn er trots op dat wij onze klanten nu exclusief een echt, CO2-neutraal alternatief kunnen aanbieden dat qua uitstraling kan wedijveren met elke andere hoogwaardige envelop.”
- Bas van Lierop, algemeen directeur Enfa Groep BV -

Nieuwsgierig naar de Envirelope?
U kunt monsters bestellen via service@enfa.com
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie over de Envirelope, of andere producten van de Enfa Groep kunt u contact opnemen met Bas van Lierop via telefoonnummer 077-3599777 of per e-mail b.vanlierop@enfa.com

Amco Enveloppen BV
Amco Enveloppen BV
Amco Enveloppen BV